Impressie mozaïek door de jaren heen

Welkom in het Scherventheater!

‘Schilderen’ met scherven zoals stukjes glas, tegel, oud servies of andere materialen: puzzel je eigen kunstwerk in elkaar­čžę.

De Spaanse kunstenaar Gaudi zette voor mij (Ria Onderdelinden) de deur open naar een wonderlijke nieuwe wereld: die van de moza├»ekkunst. Ik ontdekte de wereld van de scherven zo’n 25 jaar geleden. Het begon met een korte workshop en ik was verkocht! Cursussen en masterclasses in Nederland, Belgi├ź en Itali├ź volgden. Het werk van de Frans-Amerikaanse Niki de Saint Phalle inspireerde mij zo sterk, dat ik stukken keramiek wilde verwerken in mijn moza├Ćeken.

Van het ├ę├ęn kwam het ander, want eenmaal in contact met klei, groeide mijn liefde voor de scherven (gebakken klei wordt ook scherf genoemd) zozeer, dat ik de drie-jarige keramiekopleiding ging volgen. Op de pagina van het KMK-collectief vertel ik meer over mijn keramiekervaring. Na het volgen van de opleiding Vakdidactiek ben ik gestart met het geven van workshops moza├»ek.

Het is heerlijk om te experimenteren met allerlei materialen en die te verwerken in panelen, muren of gebruiksvoorwerpen.

Bollenveld in de polder
Madonna in parelmoer
Cuba lib
1e fase tuinmuur