Impressie mozaïek door de jaren heen

Welkom in het Scherventheater!

‘Schilderen’ met scherven zoals stukjes glas, tegel, oud servies of andere materialen: puzzel je eigen kunstwerk in elkaar🧩.

De Spaanse kunstenaar Gaudi zette voor mij (Ria Onderdelinden) de deur open naar een wonderlijke nieuwe wereld: die van de mozaïekkunst. Ik ontdekte de wereld van de scherven zo’n 25 jaar geleden. Het begon met een korte workshop en ik was verkocht! Cursussen en masterclasses in Nederland, België en Italië volgden. Het werk van de Frans-Amerikaanse Niki de Saint Phalle inspireerde mij zo sterk, dat ik stukken keramiek wilde verwerken in mijn mozaÏeken.

Van het één kwam het ander, want eenmaal in contact met klei, groeide mijn liefde voor de scherven (gebakken klei wordt ook scherf genoemd) zozeer, dat ik de drie-jarige keramiekopleiding ging volgen. Op de pagina van het KMK-collectief vertel ik meer over mijn keramiekervaring. Na het volgen van de opleiding Vakdidactiek ben ik gestart met het geven van workshops mozaïek.

Het is heerlijk om te experimenteren met allerlei materialen en die te verwerken in panelen, muren of gebruiksvoorwerpen.

Bollenveld in de polder
Madonna in parelmoer
Cuba lib
1e fase tuinmuur